Ministerul Finanțelor are mâinile legate, în problema recuperării banilor de chirie obținuți de familia Iohannis.  NU se poate face niciun demers până nu vine pronunțarea pe această speță de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Ministerul Finanțelor a transmis că nu poate efectua momentan „niciun demers” în vederea recuperării de la Klaus Iohannis a banilor obținuți din chiria unui imobil din Sibiu, după ce ÎCCJ a dat pe 24 septembrie decizia definitivă într-un dosar în care Rodica Baștea, o prietenă de familie a familiei  Iohannis, cerea anularea actelor prin care statul român era declarat moștenitor al unui imobil din Sibiu, care ajunsese în proprietatea cuplului prezidențial.

Klaus Iohannis, executat silit. Președintele pierde două case și este obligat să returneze chiriile încasate: câți bani trebuie să scoată din buzunar?

„Niciun demers nu poate fi efectuat până la motivarea și comunicarea Deciziei ÎCCJ nr. 1943/24.09.2024, în original; (…) formularea acțiunii la Tribunalul Sibiu în dosarul 1766/85/2024, pentru radierea dreptului de proprietate a numitei Baștea Rodica și anularea certificatului de moștenitor nr. 7/06.02.2012, constituie o etapă necesară pentru obținerea suplimentării certificatului de moștenitor nr. 168/2008 și, pe cale de consecință, pentru intabularea dreptului de proprietate a Statului Român. (…) La acestea adăugăm că în evidențele Direcției generală juridice din cadrul Ministerului Finanțelor nu există nicio corespondență primită de la AJFP Sibiu cu privire la acest demers, în cursul anului 2024. Prin urmare, până la acest moment, nu au fost făcute informări pe această temă la nivelul ministrului Finanțelor”, au comunicat Finanțele. 

Articolul precedentCe trebuie să faceți, de fapt, atunci când vă este folosit cardul bancar în mod fraudulos
Articolul următorTaxe SUPLIMENTARE pentru mașinile electrice chinezești importate în UE. Când ar putea fi pusă în practică măsura?