Românii accesează platforma Monitorul Preţurilor Carburanţilor când pleacă în călătorie cu maşina, la sfârşit de săptămână, astfel că aproximativ 40% dintre persoanele interesate accesează platforma în zilele de vineri şi sâmbătă, între orele 7:00 şi 11:00, potrivit datelor transmise News.ro de Consiliul Concurenţei. Platforma a fost accesată şi din Germania, Marea Britanie sau SUA.

Platforma Monitorul preţurilor carburanţilor a fost lansată de Consiliul Concurenţei la începutul lunii iulie.

În acelaşi timp, în continuare, benzina standard conduce detaşat în topul căutărilor celor interesaţi să afle preturile carburanţilor cu aproximativ 200.000 de căutări, urmată de urmată de motorina standard cu peste 132.000 de căutări şi de benzina premium cu peste 85.000 de căutări.

De asemenea, 10.610 dintre căutări, adică 2% din total, au vizat staţiile de încărcare a maşinilor electrice.

Platforma a fost accesată în cea mai mare parte din Bucureşti aproximativ 41%, dar şi din Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov. Surprinzător este faptul că platforma a fost accesată şi din Germania, Marea Britanie, SUA şi Ungaria.

Platforma a înregistrat până acum 583.531 de căutări. Cel mai căutat a fost preţul sortimentelor standard, atât în cazul benzinei (196.628 căutări, 34% din total), cât şi al motorinei (132.468 căutări, 23% din total).

Consiliul Concurenţei a lansat, la începutul lunii iulie, platforma „Monitorul Preţurilor Carburanţilor”. Aceasta poate fi accesată pe monitorulpreturilor.info sau din aplicaţia mobilă disponibilă gratuit în App Store sau Google Play. Platforma este una dintre cele două componente ale „Monitorului preţurilor”, proiect iniţiat de autoritatea de concurenţă în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, în 2016.

Platforma „Monitorul Preţurilor Carburanţilor” este valabilă atât sub formă de aplicaţie web, cât şi ca aplicaţie mobilă (iOS şi Android), ce poate fi descărcată din App Store şi Google Play şi afişează preţurile pentru carburanţii standard şi premium (benzină şi motorină) practicate în staţiile companiilor OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lukoil, Socar şi Gazprom din întreaga ţară, oferind multiple facilităţi de căutare, sortare şi filtrare a datelor.

Autoritatea de concurenţă recomandă utilizatorilor actualizarea aplicaţiei mobile prin intermediul Google Play sau App Store deoarece aceasta conţine îmbunătăţiri ale performanţei şi repară diferite probleme tehnice.

Articolul precedentProiect. Mecanismul split TVA, fără facilităţile acordate firmelor
Articolul următorCotațiile petrolului, în scădere cu 5%