BT începe conversia în lei sau euro a creditelor în franci elvețieni preluate de la Bancpost

Banca Transilvania, actionar majoritar al Bancpost, a lansat oferta pentru clienții Bancpost care au împrumuturi în franci elvetieni (CHF) cu garantii imobiliare și care doresc conversia acestora în lei sau euro.

Campania începe pe 2 iulie și se încheie pe 31 august.

Banca Transilvania oferă o reducere de 18% la soldul curent al creditelor, calculat la cursul curent anunțat de BNR.

BT a preluat 2.250 de clienți cu credite în franci elvețieni de la Bancpost, care vor fi contactați telefonic și invitați la o întâlnire într-una dintre sucursalele Bancpost.

Clienții vor avea la dispoziție cel puțin 15 zile pentru analizarea ofertei, anunță de BT într-un comunicat, postat pe pagina sa de internet.

Conversia franc elvețian/leu sau franc elvețian/euro se va realiza la cursul BNR din data semnării documentației la notar, se arată în comunicat.

Francul este cotat în prezent la circa 4,04 lei, iar o reducere de 18% a soldului este echivalentă scăderii cursului la 3,31 lei.

Clienții cu credite în franci elvețieni preluați de BT de la Volksbank au beneficiat, în 2015, de o rată de discount de 22,5%.

Francul a ajuns la 4,23-4,28 lei în vara lui 2015, dar a scăzut ulterior în jurul ratei de 4 lei.

BT a preluat Bancpost de la grupul elen Eurobank în luna aprilie, iar cele două bănci funcționează ca entități separate, fiind în proces de fuziune prin absorbție.

Oferta BT nu se adresează și celor care au avut credite acordate de Bancpost, dar au fost ulterior cesionați, inclusiv către acționarul Eurobank în Grecia.

Articolul precedentRitmul de creștere al sectorului industrial a încetinit în ultimele două luni
Articolul următorS-a născut prima companie productivă de stat, dar cu nume și management olandez

Comments are closed.