Guvernul a aprobat, luni dimineață, noi ajutoare de stat pentru cinci mari companii private, majoritatea din industria auto, în valoare totală de 358,6 milioane lei.

 

Ministrul Finanţelor Publice, a semnat luni, 10 decembrie, 5 noi acorduri de finanţare acordate în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor majore.

Proiectele aprobate azi vor crea 1.272 noi locuri de muncă, au o valoare totală de 1 miliard lei, iar ajutorul de stat pentru finanţarea acestora este de 358,6 milioane lei.

Aceste proiecte vor contribui cu 418,1 milioane lei la dezvoltarea regională, prin taxele şi impozitele suplimentare plătite. Potrivit unui comunicat al Finanțelor, beneficiarii celor cinci noi acorduri de finanţare sunt:

Automobile DACIA S.A. – Proiectul de investiţii vizează extinderea capacităţii de producţie vehicule a Automobile Dacia SA, în vederea creşterii producţiei, pentru a răspunde cererii în creştere a pieţei de autovehicule, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 115,8 milioane de lei

SWOBODA Sibiu – Proiectul de investiţii vizează extinderea capacităţii de producţie pentru senzori în industria auto, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 17 milioane de lei

SOGEFI SUSPENSIONS EASTERN EUROPE – Proiectul de investiţii vizează înfiinţarea unei fabrici pentru producerea de componente pentru sistemul de suspensii auto, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 104 milioane de lei

OMNIA EUROPE S.A. – Proiectul vizează investiţia de tip greenfield pentru producţia de amidon, maltodextrină, gluten, gluten furajer şi germeni de porumb, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 80,5 milioane de lei

MARTUR AUTOMOTIVE SEATING AND INTERIORS – Proiectul vizează extinderea capacităţii unităţii, în vederea fabricării de componente scaune auto şi scaune auto asamblate, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 41,3 milioane de lei.

Cele 14 proiecte de ajutoare de stat cordate în acest an vor genera peste 3.200 de locuri de muncă, iar valoarea contribuţiei la bugetul de stat va depăşi 933 de milioane de lei, a declarat dl Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor publice.

Pentru a facilita accesul la finanţare al unui număr cât mai mare de investitori, MFP a suplimentat cu peste 1 miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat, în cadrul celei de a doua rectificări bugetare din acest an. Astfel, bugetul total în 2018 alocat schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. 807/2014 a depăşit 1,6 miliarde de lei.

Ministerul Finanţelor Publice administrează schema de ajutor de stat, instituită prin H.G. nr. 807/2014, care are ca obiectiv dezvoltarea regională prin stimularea investiţiilor cu impact semnificativ în economie prin finanţarea activelor corporale şi necorporale aferente proiectelor de investiţii.

Articolul precedentPipera-Floreasca, un fel de Mecca a spațiilor de birouri din București
Articolul următor„Ofertă specială” de la ANAF: plătești taxele până pe 15 decembrie, ai 10% reducere