România se află pe primul loc în Europa, ca număr de femei care lucrează în IT și nu e departe de a ocupa primul loc în lume.
”România, ca număr de femei care lucrează în IT sau ca manager în IT, se află pe primul loc în Europa, dar foarte aproape de primul loc în lume. Suntem provocaţi să scoatem în evidenţă lucrurile în care suntem primii şi aceasta este o zonă în care excelăm”, a spus Manuela Catrina la masa rotundă „Viitorul Digital al Europei”, organizată, miercuri, de Comisia pentru Afaceri Europene a Senatului, MCSI şi Think-Tank-ul Digital Citizens România.
Secretarul de stat în MAE Gabriela Ciot a arătat că digitalizarea reprezintă o prioritate pentru Guvern atât din perspectivă naţională, cât şi din perspectiva evoluţiilor la nivel european, a spus secretarul de stat în MAE Gabriela Ciot.
„Actuala revoluţie digitală are puterea de a transforma economiile, societăţile, guvernele şi modul în care cetăţenii, întreprinderile şi mediul academic interacţionează, derulează activităţi şi inovează. Se estimează că până în 2020, la nivel mondial, vor fi 4,1 miliarde de utilizatori şi 26,3 miliarde de dispozitive de reţea, adică de 3 ori mai mult decât populaţia globală, tehnologiile digitale urmând a genera un plus de 1,36 trilioane de dolari la economia globală până în 2020”, a arătat Gabriela Ciot.
Fondatorul şi coordonatorul Digital Citizens România, Veronica Ştefan, a menţionat că în Europa are cei mai mulţi specialişti în IT&C, depăşind chiar Statele Unite.
„Sectorul digital contribuie cu 6-7% la PIB, mai mult decât agricultura, care este la aproximativ 4%. În zona IT&C lucrează aproximativ 2% dintre angajaţii din România, în timp ce în agricultură lucrează aproximativ 40% din populaţia României”, a subliniat Veronica Ştefan.
Comments are closed.