Bulgaria a început din luna mai bătălia cu România pentru turiști

România reușește să atragă mai mulți turiști în extra-sezon, spre deosebire de Bulgaria, care stă foarte bine la turismul pe litoral.

Veniturile Bulgariei din turism au crescut cu 27,2% în mai, la 78,3 milioane de leva (40 milioane de euro), arată datele Institutului Naţional de Statistică de la Sofia, după cum transmite Novinite, potrivit Agerpres.

În mai, veniturile obţinute de pe urma vizitatorilor străini au crescut cu 37,6%, în timp ce veniturile de la turiştii bulgari au urcat cu 7%.

De asemenea, numărul turiştilor din Bulgaria a înregistrat un avans de 20% în mai, la 1,57 milioane. Cel mai semnificativ avans, de 26,4%, a fost consemnat la hotelurile de patru şi cinci stele, unde au venit 80% dintre vizitatorii străini şi 35,3% din turiştii bulgari.

Ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, a anunţat recent că în această vară vor fi aduşi în industria turismului angajaţi din Ucraina, Moldova, Belarus şi câţiva din Asia. În 2017, numărul angajaţilor sezonieri a ajuns la 3.200 şi anul acesta ar urma să se situeze la 5.000 – 5.400, a declarat oficialul bulgar.

Recent, Nikolina Angelkova a afirmat: „Sperăm să avem 6 milioane de turişti străini în această vară, în perioada iunie-septembrie. Anul trecut am avut 5,3 milioane de vizitatori străini. Tendinţa este pozitivă şi solidă”.

Autorităţile de la Sofia vor să atragă 10 milioane de turişti străini, un obiectiv pe deplin realizabil, susţine ministrul Turismului.

Pentru comparație, România a atras încasări de 630 miliarde de euro de la turiștii străini în perioada ianuarie – aprilie 2018, arată datele BNR.

Cu alte cuvinte, o sumă medie de 157,5 miliarde de euro pe lună, de patru ori mai mare decât cea realizată de turismul bulgăresc în luna mai.

Bulgaria a atras anul trecut 8,8 milioane de turiști străini, cei mai mulţi vizitatori fiind din Grecia (1,16 milioane) şi România (1,14 milioane), conform Agerpres.

În același timp, în România s-au înregistrat 12,7 milioane de vizitatori străini, dar în hoteluri și pensiuni s-au cazat doar 2,75 milioane de turiști nerezidenți, conform datelor oficiale prelucrate de Euractiv.ro.

Articolul precedentArctic contractează un împrumut de 68 milioane de euro de la BEI
Articolul următorDupă sincopele în funcționare a paginii de internet, ANAF lansează https://declunica.anaf.ro/

Comments are closed.