Mulți dintre pensionari sunt nemulțumiți de recalcularea pensiilor. Oamenii au primit deciziile și au constatat că pensiile nu au fost majorate sau că au fost produse erori. Printre ei se află mulți foști mineri, ale căror venituri sunt grav afectate de eliminarea din calcul a condițiilor speciale de muncă.

Noua formulă de recalculare a pensiilor s-a dovedit extrem de nefavorabilă celor care au lucrat mai puțini ani, dar în condiții foarte grele.

În această categorie se află foști mineri, CFR-iști, petroliști, siderurgiști, unii dintre ei trezindu-se cu veniturile reduse la jumătate.

Chiar dacă, potrivit noii legi a pensiilor, oamenii vor rămâne cu sumele aflate în plată, unii dintre ei sunt deciși să se adreseze justiției, de teamă că în viitor această prevedere ar putea fi eliminată.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=420&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmondotvvaleajiului%2Fvideos%2F393188107146482%2F&show_text=false&width=560&t=34

Articolul precedentLovitură pentru românii cu venituri reduse. Facturile de gaze naturale se majorează cu 25%
Articolul următorEste oficial! Guvernul nu plătește nici anul acesta indemnizațiile urmașilor celor persecutați de comuniști, prin legea 154/2021. Explicații legate de impactul bugetar