Autoritatea pentru concurenţă din Ungaria a aplicat Wizz Air o amendă de 770.000 de euro pentru comunicare înşelătoare, a anunţat sâmbătă instituţia pe site-ul său, transmite Reuters. 

Amenda este aplicată pentru „comunicarea înșelătoare”, a anunțat sâmbătă autoritatea pe site-ul său. Autoritatea de concurență din Ungaria a declarat că Wizz Air a încălcat obligația profesională de „due diligence” și a acţionat înșelător prin modul în care și-a descris serviciul de check-in automat și a împingând astfel consumatorii către pachete mai scumpe.

Amenda vine după ce Wizz Air și-a redus previziunile anuale de profit la începutul acestei săptămâni, după ce a raportat o scădere de 44% a profitului operațional din primul trimestru, parțial din cauza costurilor legate de probleme la motoarele Pratt & Whitney (RTX.N), și contractele de leasing pentru a spori capacitatea.

Wizz Air anulează zeci de zboruri din România. Dispar și destinații de vacanțe estivale

Wizz Air, cu sediul în Marea Britanie, a transportat 5,9 milioane de pasageri în iulie, cu un factor de încărcare de 93,8%, deoarece compania a fost nevoită să ştergă 1% din zborurile programate din cauza întreruperilor la nivel mondial.

Companiile aeriene europene s-au confruntat cu o primă jumătate a anului dificilă din cauza creşterii în spirală a costurilor şi a normalizării cererii clienţilor, după un boom iniţial post-pandemie.

Șoc pentru transportul aerian european. Wizz Air ar putea anula peste 8.000 de zboruri. Și alte companii sunt vizate

Articolul precedentPensionarii, sfătuiți SĂ STEA ACASĂ în zilele în care ar trebui să primească deciziile de recalculare
Articolul următorAtenție la mesajele FALSE în numele Poștei Române! Specialiștii atrag atenția că există mai multe campanii de tip scam