Bitcoin, cea mai cunoscută și tranzacționată criptomonedă, a atins marți minimul ultimelor 5 luni, scăzând sub pragul de 30.000 de dolari. În interval de o săptămână, moneda virtuală s-a devalorizat cu aproximativ 10.000 de dolari, iar specialiștii pun evoluția nefavorabilă pe seama acţiunilor Chinei împotriva „minerilor” locali de criptomonede.

Un bitcoin valora marţi după amiază, la ora României 17.30, 29.762 de dolari, după ce marțea trecută avea cotație de 40.242 dolari, după ce cu o zi înainte a atins maximul ultimei luni.

Față de începutul anului, creșterea bitcoin este de doar 3%, dar față de maximul istoric atins la jumătatea lui aprilie, de 64.870 de dolari., scăderea este de 54%.

Luni, Banca Centrală a Chinei a solicitat câtorva bănci majore şi companii de plăţi să ia măsuri drastice împotriva tranzacţionării de criptomonede. Întâlnirea vine după ce, luna trecută, Comitetul de dezvoltare şi stabilitate financiară de la Beijing avertiza că statul chinez va lua măsuri ferme împotriva activităţilor de minare de bitcoin şi a activităţilor de tranzacţionare cu criptomonede, în încercarea de a elimina riscurile financiare.

 

Articolul precedentLegea care permite cumpărarea vechimii pentru pensie, promulgată de președintele Iohannis
Articolul următorConsiliul de Supraveghere al Transelectrica, numit în timpul lui Orban, demis de Cîțu. Statul trebuie să le acorde despăgubiri celor revocați