Amenajarea spațiilor are în vedere, întotdeauna, îndeplinirea noțiunilor de confort și de siguranță, iar, în contextul actual, și de igienă, cu accent pe dezinfectare. Amenajarea unui spațiu de birouri reprezintă o adevărată provocare, deoarece el trebuie să răspundă cerințelor unui public numeros, cu nevoi diferite. Ce poți face pentru a amenaja cât mai bine un birou? Iată câțiva pași:

Separă spațiul fiecărui angajat în parte

Din considerente de igienă sau, pur și simplu, pentru a respecta intimitatea, amenajează birourile la distanță unele de altele. Acest lucru devine important și pentru faptul că oamenilor le place să aibă propriul spațiu, în care să lucreze fără grija că altcineva ar trage cu ochiul. Poate că pauza de masă sau o convorbire telefonică sunt lucruri care, pentru unele persoane, presupun ceva intimitate, așa că este indicat ca aceasta să le fie asigurată.

Firește, e posibil ca spațiul să nu îți permită să amplasezi birouri la distanță mare, însă, poți folosi separatoare de birou, din material textil, care vor delimita spațiul și vor crea intimitate.

Organizează, eficient, spațiile pentru igienizare, la toaletă

O chiuvetă comună s-ar putea să nu fie suficientă pentru un număr mare de utilizatori. În acest caz, trebuie să găsești o soluție care să implice folosirea spațiului băii simultan, de către mai multe persoane. Pentru aceasta, este nevoie de un lavoar pe blat, la fiecare metru distanță, dacă ai un spațiu cu deschidere mare. Cumva, principiul este similar băilor de restaurante sau malluri, acolo unde te poți spăla fără să-ți aștepți rândul. 

Deși mai reduse ca dimensiuni, lavoarele moderne au avantaje incontestabile atunci când vine vorba despre igienă, estetic și mentenanță, caracteristici ce înglobează, practic, ideea de perfecțiune.

Pune la punct spații suficiente de depozitare

Fiecare departament va avea nevoie de un spațiu care să-i fie acordat, dar și de un loc în care să își poată desfășura activitatea la nivel organizatoric. Folosește mobilă modulară și cutii sau bibliorafturi prin care să păstrezi un minim de organizare, iar, mai apoi, gândește-te la soluții de arhivare, de preferat în afara biroului.

Oferă confort pe tot parcursul anului

Climatizarea este foarte importantă, atunci când vine vorba despre birou. Dacă spațiul în care se lucrează nu este unul îngrijit sau este friguros, calitatea muncii și nivelul de dedicare și de concentrare al angajaților va fi afectat. Aerul condiționat nu ar trebui să lipsească, așadar, și nici tâmplăria de termopan sau centrala termică.

Creează un spațiu pentru petrecerea pauzelor

Pauza de masă sau chiar un scurt răgaz de odihnă merită să fie luate în calcul, într-un spațiu cât mai neutru. Ruperea legăturii cu serviciul, pentru câteva clipe, poate fi benefică pentru angajat. Pauza de masă poate însemna, adesea, timp de recreere sau de socializare, așa că o mică bucătărie alocată biroului este o idee mai mult decât bună. Angajații vor avea, astfel, un loc unde să se retragă pentru masă, și să socializeze fără să părăsească biroul. 

Minimul de confort arătat persoanelor dintr-un birou le va indica acestora că îți pasă. În condițiile în care, la birou, ne petrecem majoritatea orelor dintr-o zi și chiar dintr-o săptămână, devine vital să avem în vedere toate cerințele ce țin de igienă și confort. 

Articolul precedentAurul a atins un nou record istoric la cotația anunțată de Banca Națională
Articolul următorMinisterul Finanțelor mai împrumtă aproape 3,5 miliarde de euro în luna august