Intreprinderile mici și mijlocii pot depune, începând din 27 august, solicitări pentru fonduri nerambursabile de până la 250.000 de lei, destinate dezvoltării activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață, potrivit informațiilor publicate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

”Începând de astăzi de la ora 10.00, este activă pe site-ul www.aippimm.ro înscrierea în cadrul programului de comerț și servicii 2018. În vederea înscrierii în cadrul Programului, operatorii economici vor completă şi transmite on-line planul de investiții  timp de 10 zile lucrătoare de la demararea înscrierii în Program, până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere, respectiv 07.09.2018, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului”, arată un comunicat al Ministerului.

Banii pot fi ceruți de firme pentru întărirea capacității de promovare a produselor și serviciilor de piață, precum și pentru  dezvoltarea și modernizarea activității.

Bugetul este de 49,95 milioane de lei, iar Ministerul pentru Mediul de Afaceri estimează un număr de maximum 600 de beneficiari până în 2020, când va fi închis programul, din care 200 de beneficiari în 2018.

Firmele pot primi cel mult 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate (fără TVA), fără a depăși suma de 250.000 de lei pe beneficiar.

Societățile care primesc fonduri nerambursabile prin oricare alt program derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri nu vor putea accesa și acest program.

Înscrierea în program, solicitarea acordului de principiu pentru finanțare și completarea planului de investiții în vederea obținerii finanțării se fac online pe pagina web www.aippimm.ro.

Pentru a se înscrie în program, firma va completa și transmite online planul de investiții începând cu ora 10.00 a primei zile de înscriere, timp de 10 zile lucrătoare de la demararea înscrierii, până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului. În cazul în care nu sunt completate toate punctele și subpunctele din cadrul fiecărei secțiuni a planului de investiții sau informațiile din planul de investiții nu prezintă coerență, aplicantul va primi o scrisoare de respingere.

Solicitanții care înregistrează o societate de două ori în cadrul aceleiași sesiuni de înscriere primesc scrisoare de respingere pentru ambele înregistrări.

Punctajul planurilor de investiții este calculat în mod automat după completarea de către aplicanți a secțiunilor din aplicația software, punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu la finanțare fiind de 50 de puncte din maxim 100 de puncte posibile.

După expirarea termenului și în conformitate cu punctajul obținut în urma evaluării online a planurilor de investiții, direcția pentru IMM-uri va face publică pe pagina web a instituției, la adresa www.aippimm.ro, lista cu solicitanții  acceptați în vederea evaluării administrative în cadrul programului, precum și lista cu solicitanții respinși care nu au obținut punctajul minim de 50 de puncte.

Admiterea în program se va face  în  ordinea punctajului obținut. Verificarea documentelor depuse și a planurilor de investiții on-line va fi în cel mult 30 de zile lucrătoare

Articolul precedentMFP împrumută 339 milioane lei de la băncile comrciale
Articolul următorMaxime istorice ale indicilor bursieri după ce SUA și Mexicul s-au ”împăcat”

Comments are closed.