Maxime istorice ale indicilor bursieri după ce SUA și Mexicul s-au ”împăcat”

Indicii bursieri americani au atins maxime istorice după ce Statele Unite și Mexicul au ajuns, luni, la un acord comercial.

Președintele Donald Trump a declarat că acordul va fi numit Acordul comercial al Statelor Unite și Mexicului, eliminându-se numele NAFTA. „Numele NAFTA are o conotație proastă deoarece Statele Unite au suferit mult din cauza NAFTA”, a spus el. Trump a adăugat că acordul cu Mexicul este, de asemenea, foarte bun pentru fermieri și producători, conform CNBC.

Oficialii mexicani s-au deplasat la Washington încercând să rezolve problemele pe măsură ce administrația Trump milita pentru refacerea acordului din 1994. Au existat, totuși,  unele speranțe că un nou acord NAFTA ar putea fi pus în practică înainte de schimbarea de guvern ce va avea loc pe 1 decembrie.

„Sunt sigur că avem un acord bun”, a declarat Carla Hills, fost reprezentant comercial al SUA și negociator șef al NAFTA. Acordul are o vârstă de 25 de ani și trebuie să fie modernizat. Țin pumnii strânși că am făcut o treabă bună și o să ajungem la NAFTA 2.0″.

Trump a mai declarat că oficialii mexicani au promis că vor începe să cumpere cât mai multe produse agricole din S.U.A.

Negocierile s-au întins pe parcursul a luni întregi. Oficialii au sperat să se încheie săptămâna trecută, dar asta era valabilă înainte de distragerea cauzată de admiterea vinovăției, marți, a fostului avocat al lui Trump, Michael Cohen, și verdictul de vinovăție pronunțat împotriva fostului manager de campanie al lui Trump, Paul Manafort.

Sesiunea de tranzacționare nord-americană a consemnat creșteri importante pentru acțiunile de pe Wall-Street, cu indicii S&P 500 și Nasdaq Composite atingând noi recorduri istorice. Astfel, indicele Dow Jones creștea cu 1,05% la 26.062 puncte, S&P500 cu 0,8% la 2.897,66 puncte, în timp ce Nasdaq Composite plusa cu 0,97% la 8.023 de puncte, pentru prima dată când a depășit pragul psihologic de 8.000 de puncte.

Articolul precedentEști IMM ? Vezi cum poți obține 250.000 lei nerambursabili, începând de azi
Articolul următorRaport: Volkswagen trebuie să-și întețească eforturile pentru a opri scandalurile

Comments are closed.