Ca în România la nimeni. Optimism în sectorul de bături, pesimism în farma

Managerii sunt optimiști cu privire la evoluțiile următoare din sectoarele în care activează, între aceștia cei din industria băuturilor apreciază că aici se va înregistra o creștere accentuată cu un sold conjunctural de 47%, în timp ce pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice se va înregistra o scădere (sold conjunctural -27%).

Pentru activtatea din construcții, comerțul cu amănuntul si servicii managerii mizează pe dar în condițiile unei creşteri moderate a numărului de salariaţi. Potrivit acestora este de așteptat o creştere a preţurilor în construcţii şi în comerţul cu amănuntul, potrivit

Managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +14%). Pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra tendinţă de creştere accentuată (sold conjunctural +47%), în timp ce, pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice se va înregistra scădere (sold conjunctural -27%), potrivit anchetei Tendinţe în evoluţia activităţii economice în perioada mai – iulie 2018, publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică.

Referitor la numărul de salariaţi se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +4% pe total industrie prelucrătoare. La preţurile produselor industriale se prognozează o creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +10%).

Potrivit estimărilor, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni, o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +29%).

În sectorul de comerţ cu amănuntul managerii estimează pentru următoarele trei luni, o tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +25%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere (sold conjunctural +21%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +5%). Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +28%).

Conform estimărilor din luna mai 2018, cererea de servicii va înregistra creştere în următoarele trei luni (sold conjunctural +17%). În sectorul de servicii se estimează creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +7%).

 

Articolul precedentRomânul preferă să i se taie curentul decât să rămână fără acoperiș
Articolul următorRomânii vor leafa în euro, dar se tem de scumpirile de după adoptarea monedei unice

Comments are closed.