Virgil Popescu a anunțat că Guvernul va adopta în următoarea ședință ordonanța privind compensarea prețului la energie. Ministrul Energiei a criticat comportamentul unor operatori și a subliniat că manipularea prețului în piață trebuie sancționată drastic.

”Joi va pleca în circuitul de avizare între ministere și în prima ședință de guvern – va trebui să convocăm și CES-ul săptămâna acesta, să avem aviz – și în prima ședință de guvern va fi aprobată”, a anunțat Popescu, miercuri seară, la un post TV.

Ministrul Economiei a comentat și anunțul făcut de șeful Autorității Naționale de Reglementare în Energie privind investigarea a 26 de companii energetice pentru manipularea pieţei, iar amenzile vor fi între 5 şi 10% din cifra lor de afaceri.

Ministrul a condamnat acest tip de comportament al operatorilor, spunând că este incompatibil cu principiile pieței libere, și a cerut sancțiuni drastice.

Asta nu e liberalizare, nu este piață funcțională. Trebuie luate măsuri drastice, pentru că nu se poate permite așa ceva, este o manipulare a prețului în piață. Noi, ca minister, ce am putut face, am putut să modificăm legea și să ridicăm amenzile pentru manipulări de piață la nivelul cifrei de afaceri pentru a fi descurajante. Aici nu vorbim de liberalizare, aceste lucruri se întâmplă, dacă s-au întâmplat, pe piața SPOT a zilei următoare, care este o piață liberă de zeci de ani”, a adăugat Popescu.

 

Articolul precedentLucrările de reparație din rafinăria Petromidia Năvodari, aproape de finalizare
Articolul următorCulisele statului paralel | Dezvoltatorul imobiliar Vasile Pușcaș, acuzații grave la adresa primarului Emil Boc – nereguli în afaceri imobiliare