Vasile Pușcaș, un dezvoltator imobiliar, a vorbit miercuri, în emisiunea ”Culisele statului paralel” de la Realitatea Plus, despre neregulile grave comise de Primăria din Cluj-Napoca în legătură cu un teren pe care vrea să construiască un parc.

 

Primarul Emil Boc i-a luat dezvoltatorului imobiliar un teren de 1,2 hectare pentru care plătise 6 milioane de euro. Omul de afaceri are mai multe procese cu Primăria și susține că instituția a încălcat Constituția și dreptul la proprietate. 

Dezvăluiri despre implicarea lui Emil Boc în afacerile imobiliare din Cluj – miza scandalului cu Vasile Pușcaș

”Acest teren a fost cumpărat de mine în 2015, după apariția Planului de Urbanism, unde a fost foarte bine definit – destinat pentru construire de blocuri. De aceea l-am și cumpărat după apariția PUB-ului nou. După cum spune și edilul Boc, acest PUB este Constituția locală. 
Un parc trebuie să îndeplinească niște condiții. Un teren de 1,2 hectare unde vor fi 8.000 de mp zonă verde nu cred că e adecvat pentru oraș. 
Nu a fost expropriere, ci o naționalizare!
Proiectul trimis Primăriei avea 4.500 de mp zonă verde…
Avem mai multe procese deschise cu Primăria. Cea mai corectă rezolvare este să-mi recuperez terenul, nu vreau bani. 
M-am speriat în cadrul acestei naționalizări când, deși avem 30 și ceva de experți în Cluj, Primăria a adus pe cineva din București, care a evaluat de 3 sau 4 ori terenul sub prețul la care eu îi plătesc taxe de mai mulți ani. 
Este o încălcare foarte gravă a Constituției și a dreptului la proprietate”, a acuzat omul de afaceri. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentVirgil Popescu recunoaște că sunt probleme pe piața energiei: ”Asta nu e liberalizare, nu e piață funcțională”
Articolul următorProgram redus și salarii micșorate la Metrorex, pentru angajații de rând. Șefii n-au de suferit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau