Într-o perioadă marcată de provocări economice, coaliția guvernamentală vine cu vești bune pentru pensionari și românii nevoiași. Recent, s-a decis ca proiectul de lege inițiat de Raluca Turcan să fie adoptat în Parlament, ridicând pragul de impozitare de la 2000 lei la 3000 lei. Această măsură va avea un impact semnificativ asupra veniturilor pensionarilor, oferindu-le un sprijin financiar necesar pentru a face față creșterilor de prețuri și costurilor de trai.

Coaliția de guvernare a hotărât, joi, ca majorarea pragului de impozitare de la 2.000 la 3.000 de lei să fie realizată prin intermediul unui proiect de lege deja aflat în dezbatere la Camera Deputaților, care este for decizional, au informat surse din cadrul liberalilor. Inițial, premierul Marcel Ciolacu declarase că această măsură va fi implementată printr-o Ordonanță de urgență, având în vedere că Parlamentul se află în vacanță.

Coaliţia a convenit în cadrul discuţiilor de joi să adopte în Parlament proiectul de lege propus de PNL, care prevede ridicarea pragului de impozitare a pensiilor de la 2000 la 3000 de lei.  În Senat, proiectul a fost susţinut de toate partidele.

Pe lângă această modificare legislativă, coaliția a convenit să adopte, prin Ordonanță de Urgență, un pachet de măsuri care vizează actualizarea plafoanelor pentru beneficiarii anumitor ajutoare sociale. Astfel, se discută în prezent despre actualizarea a două tipuri de ajutoare esențiale:

  1. Voucherele de alimente în valoare de 250 lei vor fi acordate o dată la două luni unui număr estimat de 2,4 milioane de beneficiari. Aceste vouchere sunt gândite pentru a sprijini persoanele vulnerabile, asigurându-le accesul la produse alimentare de bază, într-o perioadă în care inflația afectează sever puterea de cumpărare.
  2. Menținerea plafonului de 90% de compensare a medicamentelor. Aceasta este o măsură esențială pentru asigurarea accesului la tratamente de calitate pentru toți cetățenii și reflectă angajamentul autorităților de a sprijini sistemul de sănătate publică și de a proteja sănătatea populației, în special a celor vulnerabili.

Aceste măsuri vin în întâmpinarea nevoilor celor mai vulnerabili membri ai societății, oferind nu doar un sprijin financiar, ci și o speranță într-un trai mai bun pe fondul unei situații economice dificile. Creșterea pragului de impozitare și două inițiative de ajutor social sunt dovada angajamentului coaliției de a asigura un sprijin real pentru pensionari și românii nevoiași.

Amnistie fiscală. Bonusul pe care îl vor primi cei care și-au plătit datoriile la timp pentru a nu fi nedreptățiți de scutirile acordate datornicilor

Articolul precedentAmnistie fiscală. Bonusul pe care îl vor primi cei care și-au plătit datoriile la timp pentru a nu fi nedreptățiți de scutirile acordate datornicilor
Articolul următorCarduri de alimente cu 250 lei. Plafoanele pentru acordarea ajutoarelor sociale pensionarilor cu venituri mici, MAJORATE