Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, a anunțat, miercuri seară, la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că lucrurile sunt foarte avansate referitor la proiectul imobiliar de la Romexpo, Camera așteptând o decizie a Curții Constituționale în acest sens, după ce proiectul a fost contestat.

“Suntem foarte avansați. Este un proiect de 3 miliarde de euro, de fapt 2,87 de miliarde de euro. Este un oraș în oraș. Va fi o zonă mai mult de entertainment, dar și o zonă de office. Vor fi 32.000 de locuri de muncă, 26.000 de locuri în zona office, 6.000 în zona de retail, muzee, Muzeul Brâncuși, Muzeul Monetăriei, un acvariu, zic eu, cam de dimensiunea celui din mall-ul din Dubai, un proiect ambițios”, a declarat Mihai Daraban, la Realitatea Plus.

Președintele Camerei de Comeț și Industrie a României a precizat că acum se așteaptă decizia Curții Constituționale.

“A fost atacată această lege, cred că dintr-o necunoaștere, pentru că noi am fost atacați foarte mult bazat prin cenzura prin omisiune. Adică, s-a spus că trece terenul gratis la Camera de Comerț, dar nu se spune că nu avem voie să-l vindem. După aceea, “domnule, că se dă un teren”. Stai, domnule, că nu se dă un islaz, pe care-s trei berbecuți pe care trebuie să-i gonim ca să putem să vindem liberi de sarcini. Vorbim de un teren, platformele, clădirile sunt proprietatea Camerei, a Romexpo, care e societatea Camerei. Deci vorbim de un teren cu sarcini, care dacă ar fi fost să fie vândut să spunem la licitație publică, Camera, probabil, cum spune RA-APPS, trebuie să fie despăgubită cu vreo 300 de milioane de euro. Deci undeva cam valoarea terenului”, a conchis Mihai Daraban.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentExclusiv, de la ora 21.00, nu ratați „Legile Puterii”: Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț a României
Articolul următorRapperul 50 Cent îl susține pe Trump, speriat de impozitele lui Biden: Nu vreau să ajung 20 Cent