Agricultura românească a terminat cu sistemul de irigații, cu mecanizarea lucrărilor, dar face un salt major tehnologic. Va folosi dronele pentru supravegherea culturilor !!
Micii fermieri ară încă cu plugul tras de cai, pentu că nu au tractoare, se roagă să plouă din lipsa irigațiilor, dar vor fi supravegheați de drone…
Falcon Electronics lansează în premieră la nivel local dronele profesionale dedicate agriculturii Parrot Disco-PRO AG și Parrot Bluegrass.
Compania nu a comunicat detalii referitoare la prețuri și în ce condiții pot fi achiziționate dronele. Se șite doar ca acestea vor permite producătorilor agricoli să evalueze rapid situația din teren pentru a aplica tratamentele adecvate și pentru a reduce pagubele cauzate de boli sau dăunători.
“Dorim să revoluționăm cu adevărat domeniul agriculturii în următorii ani prin intermediul dronelor specializate. Avem încredere că fermierii români vor sesiza oportunitatea pe care le-o oferă utilizarea dronelor și a soluțiilor asociate astfel încât, peste 5 ani, am putea discuta despre o rată de adopție de cel puțin 25% la nivelul marilor ferme și cooperative agricole. De altfel, toate organizațiile implicate în cercetări agricole, precum universitățile și institutele, companiile de inputuri (semințe, îngrășăminte, tratamente) sau cele implicate în prelucrarea și procesarea materiilor prime își pot îmbunătăți semnificativ activitatea cu ajutorul dronelor”, promite Luiza Androne, Brand Manager la Falcon Electronics.
Potrivit studiilor efectuate în Franța de către OCEALIA, una dintre cele mai mari cooperative locale, utilizarea dronelor și a serviciilor au ajutat fermierii să câștige anual 69 de euro la fiecare hectar cultivat cu grâu și 107 euro la fiecare hectar cultivat cu rapiță. Studiul a fost efectuat pe o perioadă de 3 ani.
Comments are closed.