Suedezii sunt cei mai economi dintre europeni. Din păcate în acest clasament România nu există pentru că nu transmite date către Eurostat.
Realitatea Financiară relevă o realitate tristă. România preferă să ascundă realitatea decât să o evidențieze și, în funcție de decizia politică, să o corijeze.
Pentru prima data în istorie, Biroul european de statistică Eurostat a publicat vineri indicatori trimestriali referitori la evoluțiile gospodăriilor și societăților non-financiare, în termeni ajustați sezonier, pentru unele din țările membre UE.
Reglarea sezonieră elimină fluctuațiile din intervalele de timp analizate (sezonalitatea reprezintă orice aspect care se repetă cu regularitate în aceeași perioadă
a fiecărui an, nr).
În primul trimestru al anului 2018, dintre statele membre, gospodăriile din Suedia au avut cea mai mare rată a economiilor (18,9%), pe locurile următoare clasându-se Germania (17,4%) și Olanda (14,1%), indică datele Eurostat.
La polul opus, cele mai scăzute rate de economii au fost înregistrate în Portugalia (4,0%), Marea Britanie (4,4%) și Spania (5,0%).
La această secțiune, nu sunt date pentru Danemarca, Grecia, Irlanda, Austria, Polonia și România.
Rata de economisire a gospodăriilor adaptată sezonier se calculează ca fiind economiile brute ale gospodăriilor, împărțite la venitul disponibil brut al gospodăriei. Venitul brut brut este ajustat pentru modificarea drepturilor la pensie ale gospodăriilor. Cheltuielile brute reprezintă restul venitului disponibil brut al gospodăriei, care nu a fost inclus în cheltuielile de consum final. Prin urmare, rata de economisire crește atunci când venitul brut brut crește cu o rată mai mare decât cea a cheltuielilor de consum final. Toate variabilele din definiție sunt în termeni ajustați sezonier.
Comments are closed.