Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România în parteneriat cu Blocul Naţional Sindical implementează proiectul Creative Start.
Proiectul, derulat în partneriat cu Blocul Național Sindical (BNS), va fi finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, care își propune încurajarea antreprenorialului prin susținerea înființării de întreprinderi din domeniul industriilor creative în zona urbana din Regiunea Nord-Vest.
Finanțările nerambursabile alocate programului se cifrează la 160.000 de lei.
„Competenţele antreprenoriale dobândite cresc capacitatea unui individ de a pune ideile în practică. Aici intră creativitatea, inovaţia, asumarea riscurilor, precum şi capacitatea de a planifica şi de a manageria proiecte în scopul atingerii obiectivelor”, se arată într-un comunicat transmis de organizatori.
„Aceste competenţe sprijină indivizii atât în viaţa lor profesională cât şi personală, făcându-i conştienţi de contextul muncii lor, capabili să identifice oportunităţile din jurul lor pentru dezvoltare în orice domeniu”, mai spune documentul citat.
Potrivit organizatorilor, participanţii la cursurile derulate în cadrul proiectului dobândesc competențe antreprenoriale precum întelegerea conceptului de antreprenoriat şi a procesului decisional, identificarea tipologiilor şi a caracteristicilor specifice începerii afacerilor, exploatarea factorilor de succes în antreprenoriat, identificarea elementelor constitutive ale unei organizaţii, evaluarea organizaţiei şi planificarea unor strategii manageriale adecvate, identificarea stilului de conducere adecvat activităţii, evaluarea schimbărilor şi a tendinţelor care intervin în mediul de afaceri.
De asemenea, vor mai fi abordate teme precum utilizarea unor instrumente adaptate de studiere a fenomenelor specifice diferitelor pieţe, gestionarea eficientă a capitalului, capacitatea de identificare a operaţiunilor economice, identificarea cadrului legislativ de bază implicat în întreţinerea şi derularea unei afaceri, identificarea riscurilor, aplicarea principiilor etice în afaceri, identificarea consecinţelor activităţii antreprenoriatului asupra consumatorului şi mediului, capacitatea de a elabora şi aplica un plan de afaceri.
Ca indicatori asumați, organizatorii estimează că 600 de persoane beneficiază de sprijin, din care angajaţi, inclusiv persoane care desfăşoară o activitate independentă – 300, respective șomeri şi inactivi – 300. Totdată, 150 de locuri de muncă vor fi create şi existente urmare a sprijinului primit de şomeri și inactivi, respectiv persoane angajate la 6 luni după terminarea sprijinului.
Comments are closed.