Platformele private de plăţi şi de servicii care respectă standardele de securitate cibernetică se pot interconecta cu platforma Ghişeul.ro, cea mai de succes realizare a Autorității pentru Digitalizarea României. În al 2-lea trimestru al anului, numărul de tranzacţii pe platforma de plăți către instituții ale statului a crescut cu 228%.

Pentru acceptarea interconectării cu Ghişeul.ro, ADR solicită platformelor private de plăţi să transmită următoarele documente: audit de securitate a aplicaţiei; audit de conformitate cu Directiva NIS (UE) 2016/1148 privind măsuri pentru un nivel comun ridicat de securitate a reţelelor şi a sistemelor informatice în Uniune, transpusă în legislaţia naţională prin Legea nr. 362/2018 privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a reţelelor şi sistemelor informatice; audit de conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.

ADR a implementat deja un proiect de interconectare a Ghişeul.ro cu o platformă lansată de dezvoltatori IT români, potrivit comunicatului.

Autoritatea pentru Digitalizarea României continuă demersurile pentru interconectarea cu alte platforme şi aplicaţii ce beneficiază de un număr mare de utilizatori.

Articolul precedentMugur Isărescu le strică planurile românilor: Perioada dobânzilor mici se apropie de sfârșit
Articolul următorMinistrul Finanțelor, Alexandru Nazare, REVOCAT din funcție. Interimatul, asigurat de Cîțu