Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut, În primele două luni din acest an, faţă de perioada similară din 2023.

”În perioada 1.I-29.II.2024 comparativ cu perioada 1.I-28.II.2023, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut, pe ansamblu, cu 1%, datorită creşterilor înregistrate la cifra de afaceri din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+12,9%) şi activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+6,5%)”, arată datele INS.

Scăderi au înregistrat: activităţile de transporturi (-6,5%), activitǎţile de comunicaţii (-2,8%) şi alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (-1,1%).

În perioada 1.I-29.II.2024 comparativ cu perioada 1.I-28.II.2023, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 1%.

Februarie 2024 comparativ cu ianuarie 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna februarie 2024, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 3,7%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de transporturi (+12,9%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+5,5%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+2,5%), activităţile de comunicaţii (+0,9%) şi din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+0,3%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2024, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, pe ansamblu, cu 1,6%.

Februarie 2024 comparativ cu februarie 2023

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna februarie 2024, comparativ cu luna februarie 2023, a crescut, pe ansamblu, cu 0,9%, datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+11,6%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+8,7%) şi din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+0,3%).

Scăderi au înregistrat activităţile de transporturi (-5,9%) şi activităţile de comunicaţii (-3,3%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2024, comparativ cu luna februarie 2023, a scăzut, pe ansamblu, cu 0,1%.

Articolul precedentRomânia, bună de plată. Olandezii de la Damen ne dau în judecată și cer despăgubiri imense
Articolul următorProdusele agricole au crescut cifra de afaceri din domeniul comerțului cu ridicata