Piaţa de capital din România trece printr-o perioadă foarte bună, situație care îl face pe șeful Bursei de Valori Bucureşti, Adrian Tănase, să spere în reactivarea pieţei primare şi noi listări în acest an.

„Avem un moment foarte bun din multe perspective, inclusiv din punct de vedere al evaluărilor pe piaţa de capital. Suntem la maxime istorice. Este o oportunitate mai ales pentru piaţa primară. Sperăm să vedem reactivată piaţa primară, să vedem listări anul acesta. Semnalele sunt încurajatoare, să spun. Bineînţeles, trebuie să se normalizeze contextul de dobânzi, de inflaţie, ca să avem o poză completă şi pozitivă în ceea ce priveşte perspectivele pieţei. În rest, se lucrează abitir pe multe fronturi”, a spus Adrian Tănase, la un eveniment al pieței de capital.

El a reamintit că se încearcă implementarea mecanismului Contrapărţii Centrale.

La rândul său, directorul executiv al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF), Jan Pricop, a afirmat că piaţa fondurilor de investiţii a început acest an foarte bine. Numărul de investitori în fonduri deschise de investiţii a ajuns în februarie la 628.000. Dintre aceştia, peste 80.000 au investit în fonduri de acţiuni, în creştere faţă de finalul anului 2021, când erau 40.760, sau faţă de 2020, când erau 17.000 de investitori.

Jan Pricop a declarat că ponderea fondurilor de investiţii în acţiuni în total piaţă de fonduri deschise este acum de 23%. 

Articolul precedentRomânii sunt mai atrași de monedele virtuale decât de investiția la bursă
Articolul următorDespăgubirile în piața asigurărilor de sănătate au crescut cu aproximativ 30% anul trecut