Oferta Microsoft de a cumpăra afacerea din SUA a aplicaţiei TikTok a fost respinsă de ByteDance, proprietarul chinez al platformei. Pe de altă parte, surse apropiate negocierilor dau ca sigur un parteneriat cu alt gigant IT american, Oracle Corp., potrivit Bloomberg.

„ByteDance ne-a informat că nu vor vinde operaţiunile TikTok din SUA către Microsoft. Suntem convinşi că propunerea noastră ar fi fost bună pentru utilizatorii TikTok, protejând totodată interesele naţionale de securitate”, a declarat Microsoft într-un comunicat.

În schimb, este dată ca sigură o asociere cu Oracle, al treilea mare gigant IT american, după Microsoft și IBM. Potrivit informațiilor oferite bloomberg de către o sursă din interior care a dorit să-și păstreze anonimatul, va fi vorba de un parteneriat prin care Oracle Corp ORCL.N va preluarea operaţiunilor TikTok din SUA, iar Oracle va deveni partenerul strategic, găzduind datelor TikTok în serverele cloud.

Oracle şi TikTok nu au confirmat, deocamdată, informaţiile apărute în presa economică.

Proprietarii chinezi ai aplicației și rețelei de socializare TikTok au negociat cu mai multe companii americane cedarea operaţiunile din SUA, după ce preşedintele Donald Trump a ameninţat că va interzice aplicaţia în Statele Unite, chiar din data de 15 septembrie.

Pentru noua colaborare, ByteDance are nevoie de aprobare atât de la Beijing, cât și de la Washington, iar surse sugerează faptul că e posibil ca președintele Donald Trump, care dorește ca o companiei americană să fie majoritară în TikTok, să nu fie de acord cu această formă de colaborare.

TikTok este o aplicație mobilă care le permite utilizatorilor să creeze sau să urmărească clipuri video între 3 și 60 de secunde ca durată. Potrivit datelor oferite de magazinele de aplicații AppStore și GooglePlay, TikTok este cea mai descărcată aplicație atât în Europa, cât și în Statele Unite, unde are 100 din cei 800 de milioane de utilizatori la nivel mondial.

 

 

Articolul precedentPreşedintele BCE cere guvernelor să sprijine eforturile băncii centrale cu cheltuieli puternice
Articolul următorComenzile noi din industrie au scăzut cu 12,7% în primele 7 luni din 2020