Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata – cu excepția comerțului cu autovehicule şi motociclete – a crescut în primele două luni ale anului, faţă de perioada similară din 2023, cu 3,2% respectiv 2,9%.

”Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I-29.II.2024, comparativ cu perioada 1.I-28.II.2023, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 3,2%, datorită creşterii comerţului cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+21,6%), comerţului cu ridicata nespecializat (+17%), comerţului cu ridicata specializat al altor produse (+14,9%) şi comerţului cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+12,7%)”, arată datele INS.

Scăderi au inregistrat: activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-11,9%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-8,5%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-6,2%) şi comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-3,7%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-29.II.2024, comparativ cu perioada 1.I-28.II.2023, a crescut, pe ansamblu, cu 2,9%.

Februarie 2024 comparativ cu ianuarie 2024

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna februarie 2024, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 12,1%, datorită creşterii cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+32,8%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+20,1%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+19,6%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+19,4%), comerţul cu ridicata nespecializat (+7,4%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+2,7%) şi din comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+0,7%).

Activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata au scăzut cu 1,7%. Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2024, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 0,2%.

Februarie 2024 comparativ cu februarie 2023

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna februarie 2024, comparativ cu luna februarie 2023, a crescut, pe ansamblu, cu 4,8%, datorită creşterii cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+20,3%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+17,9%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+17,6%), comerţul cu ridicata nespecializat (+14,3%) şi din comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+1,2%).

Scăderi au înregistrat: activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (-12,7%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-6,7%) şi comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (-5,5%).

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2024, comparativ cu luna februarie 2023, a crescut, pe ansamblu, cu 3,6%.

Articolul precedentIndustria, magnetul care a tras după ea piața serviciilor
Articolul următorGrindeanu: Tarom nu este într-o formă economică de invidiat. Trebuie să intre în reorganizare