Balbaielile ministrului sanatatii Victor Costache i-au fost fatale astfel ca a fost fortat de „imprejurari” sa-si dea demisia. Reamintim ca Victor Cistache a fost prins la mijloc in mai multe decizii indoielnice inaintea pandemiei de coronavirus dar si dupa aceea. Focarul de infectie cu coronavirus de la Spitalul din Suceava cat si decizia de a testa toti bucurestenii i-au pus capat manadatului chinuit de ministru.

Potrivit Realitatea PLUS, demisia vine dupa declaratia de miercuri privind testarea tuturor bucurestenilor. Demisia i-ar fi fost ceruta chiar de premierul Ludovic Orban, din cauza slabei gestionari a crizei generate de coronavirus. Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Nelu Tataru va prelua interimatul.

„Ramanem concentrati pe toate obiectivele stabilite: intaritea DSP-urilor pentru a face fata nevoilor crescande, cresterea vitezei de derulare a anchetelor epidemiologice, efectuarea tuturor operatiunilor caracteristice pentru DSP-uri la timp, in conditii de eficienta maxima. INSP, in baza recomandarilor venite de la Comisia Europeana, a instituit un sistem de diagnosticare, stabilind care sunt prioritatile de diagnosticare. Ele raman valabile. Urmarin in continuare apararea spitalelor, procurarea de urgenta a materialelor. Avem prioritate ZERO achizitia de echipamente si dispozitive necesare pentru a proteja pacientii si medicii”, a anuntat Ludovic Orban, intr-o conferinta.

Articolul precedentMiliardarul Bill Ackman a donat o avere pentru fabricarea testelor pentru COVID-19
Articolul următorCoronavirus la pachet! Angajatii din depozitele Amazon s-au virusat in masa!