Un proiect legislativ depus de deputații PNL prevede ca toți cei care nu își plătesc amenzile în termen de 30 de zile să fie trimiși automat de consiliul local să presteze până la 50 de ore de muncă în folosul comunității.

 

Deputatul Florin Claudiu Roman de la grupul parlamentar PNL este inițiatorul unui proiect de lege controversat care a fost trimis spre avizare și la Consiliul Economic și Social (CES).

Proiectul de lege propune să nu mai fie necesară o decizie judecătorească pentru înlocuirea amenzii cu sancțiunea prestării de muncă în folosul comunității, ci decizia să fie luată doar de consiliul local.

Inițiatorul argumentează că primăriile se confruntă cu situația în care încasarea amenzilor necesită atât timp cât și bani, iar de multe ori amenzile se prescriu sau cheltuielile pentru recuperarea banilor depășesc suma din amendă.

„În cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la aprobarea consiliului local, acesta se va întruni în ședință și va înlocui amenda cu sancțiunea prestării unei activități în folosul comunității”, se spune în Nota de fundamentare.

Durata maximă de muncă în folosul comunității va fi de 50 de ore pentru adulți și 25 de ore pentru minorii cu vârsta între 16 și 18 ani.

Articolul precedentTop 10 companii care atrag cele mai multe CV-uri de la români
Articolul următorAvertisment ANAF către firme, Brexitul le poate crea probleme la accizare