Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, noua lege a sistemului public de pensii. Pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari urmează să fie recalculate după o nouă formulă, care ar trebui să intre în vigoare de la 1 septembrie anul viitor. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Legea pensiilor a primit votul final în Parlament. A fost adoptată cu 199 de voturi „pentru”, 39 de voturi „împotrivă” și 17 abțineri, alături de un deputat care nu a votat. Înainte de votul final pe Legea pensiilor în Camera Deputaților a avut loc o ședință de taină. Premierul Marcel Ciolacu a convocat-o pe șefa de la Ministerul Muncii – Simona Bucura-Oprescu înainte de primirea raportului Comisiei de muncă de către deputați.

Votul din Camera Deputaților pe legea pensiilor a întârziat peste o oră. Acesta era programat să înceapă luni de la ora 16.00. Înainte de primirea raportului de la Comisa de muncă, Simona Bucura-Oprescu , ministrul Muncii, a fost convocată de premierul Marcel Ciolacu, potrivit Realitatea PLUS. 

Ministra Muncii a fost chemată din plen la întâlnirea de taină cu premierul înaintea începerilor dezbaterilor pe legea pensiilor, relatează Realitatea PLUS.

Ședința a avut loc în biroul șefului actual al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, cu premierul Marcel Ciolacu. 

Ulterior, Simona Bucura-Oprescu a revenit în plen pentru votul în procedură de urgență pe legea sistemului de pensii.

„Astăzi, împreună, avem în atenție un proiect extrem de important pentru România, un proiect care îşi doreşte să aducă echitate românilor, să aducă pensii care reprezintă o formă de respect, atât pentru românii care au muncit, dar şi pentru românii care muncesc. Noua lege are două elemente importante: contributivitatea şi munca. Aceştia sunt cei doi piloni pe care se bazează reforma pe care o facem astfel încât la muncă egală să avem venituri egale ale pensiilor.

Cred că este important ca fiecare dintre noi astăzi în ceea ce priveşte acest proiect de lege să arătăm că suntem o echipă, aceeaşi echipă care reprezentăm interesele românilor şi înţelegem cât de important este, pe de o parte, să adoptăm acest act normativ în procedură de urgenţă, aşa cum a aprobat Biroul permanent, dar, în acelaşi timp la timp, pentru a fi gata cu reforma astfel încât Comisia Europeană să elimine acel 9,4 % care ar fi îngheţat pensiile românilor până în 2070.

Articolul precedentPrețul gazelor naturale a EXPLODAT, din cauza frigului din Europa și a situației din Orientul Mijlociu
Articolul următorJoi începe o nouă sesiune a programului „Rabla Plus”