Unul dintre marii dezvoltatori de jocuri video pentru telefoane mobile își închide birourile din România, iar toți cei 136 de angajați cin Cluj vor rămâne pe drumuri.

Compania IT este prezentă în România din 1999, iar studioul din Cluj a fost deschis în august 2010. Odată cu închiderea vor fi concediați 136 de angajați.

„La nivel de companie trebuie să reevaluăm în mod constant capacitățile noastre de producție. După o analiză atentă și răspunzând condițiilor unei piețe în continuă schimbare, a devenit necesar să implementăm o reducere a forței de muncă. Din păcate, acest lucru ne aduce în situația de a închide punctul nostru de lucru din Cluj și de a ne despărți de cei 136 de angajați. Această decizie nu a fost una ușoară și înțelegem impactul pe care îl are asupra angajaților afectați. Vom lucra alături de ei, de la caz la caz, pentru a găsi cea mai bună modalitate de a gestiona situația”, este mesajul transmis de companie.

Gameloft este una dintre cele mai mari companii de jocuri pentru dispozitive mobile și la noi în țară are studiouri de jocuri în București și Cluj-Napoca.

Printre jocurile dezvoltate de echipele din România se numără NOVA, Backstab, The Dark Knight Rises, Ferrari GT, Asphalt 6 și Sniper Fury.
 

Articolul precedentGaura din bugetul României se va adânci și în 2024, spune Comisia Europeană
Articolul următorFără vize în Statele Unite. Ambasadoarea SUA la București anunță când vom putea merge liberi la americani