Guvernul stinge revolta bugetarilor cu noi majorări. Salariile din mai multe domenii vor crește cu 10 la sută, 5% în iunie, 5% în septembrie. Proiectul de lege a fost finalizat și pus deja în transparență publică. 

Pentru acest efort bugetar, guvernul trebuie să plătească 1,12 miliarde de lei, potrivit notei de fundamentare a măsurii, anunță Realitatea Plus.

Sumele, potrivit aceluiași document, ar urma să fie obținute din reorganizarea unor instituții și din reducerea cheltuielilor bugetare, dar și din creșterea colectării.

Proiectul de ordonanță de urgență pus în transparență prevede o majorare cu 10%v a salariilor angajaților din Guvern, din Ministerul de Externe, din administrație, dar și din cultură.

Oferta vine în condițiile în care angajații Executivului au solicitat o majorare a salariilor cu 30%, așa încât rămâne de văzut dacă o astfel de ofertă, mult mai mică, îi va mulțumi și vor renunța la protestele pe care le-au inițiat.

Articolul precedentVoucherele de vacanță, impozitate cu 20%, Ce angajați vor primi mai puțini bani decât anul trecut?
Articolul următorȘeful Casei de Pensii a anunțat la Realitatea Plus o dublă recalculare pentru anumiți pensionari. Ce documente sunt necesare?