O scădere a vânzărilor în Europa a făcut ca parcările din porturile belgiene Antwerp și Zeebrugge să se umple de importurile chinezești.

Companiile chineze de vehicule electrice par să nmu aibă deloc succes după ce au invadat agresiv piețele europene, încercând să profite de agenda ecologică a UE. Marile porturi din UE sunt aproape pline până la refuz de mașini electrice chinezești pe care nimeni nu vrea să le cumpere. O scădere a vânzărilor în Europa a făcut ca parcările din porturile belgiene Antwerp și Zeebrugge să se umple de importurile chinezești.

Companiile chineze de vehicule electrice au vizat agresiv piețele europene, încercând să profite de agenda ecologică a UE

În martie anul trecut, Consiliul European a adoptat o lege care prevede ca toate mașinile și camionetele noi vândute în bloc să fie cu emisii zero până în 2035.

În conformitate cu regulamentul, noile autoturisme vândute în UE trebuie să obțină o reducere de 55% a emisiilor începând cu 2030-34 față de 2021, în timp ce camionetele trebuie să atingă o reducere de 50%.

Însă, începând cu 2035, toate autoturismele și furgonetele vândute în UE trebuie să aibă reduceri ale emisiilor de 100 %.

În încercarea de a încuraja șoferii să devină mai ecologici, multe state UE au oferit stimulente generoase, folosind milioane de euro din banii contribuabililor.

Vânzările de vehicule electrice au scăzut în martie cu 11,3% în întreaga UE

Cu toate acestea, vânzările de vehicule electrice au scăzut în martie cu 11,3% în întreaga UE, iar în Germania, achizițiile au scăzut cu 28,9%.

Vehiculele electrice chinezești au continuat să vină în Belgia în ciuda recesiunii, până la 1,3 milioane de vehicule electrice vor sosi în primul trimestru al anului 2024 – o creștere de 33% față de anul trecut.

Un purtător de cuvânt al portului Antwerp-Bruges, al doilea ca mărime din Europa, a declarat: „În acest moment, nu există nicio problemă: „Acest lucru se întâmplă în toate porturile europene care manipulează un număr mare de mașini”.

Portul se așteaptă să primească până la un milion de EV-uri chinezești în cursul anului 2024, în condițiile în care afluxul de importuri nu dă semne de încetinire.

Articolul precedentIndustria IT, unul dintre motoarele economiei românești, în criză. Se fac concedieri masive
Articolul următorNoua lege a pensiilor 2024. Pensia pe care o va încasa un român după 35 de ani de muncă