Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, din cadrul Consiliului Județean Ilfov, a avizat documentația de urbanism privind extinderea Magistralei de metrou M4, către localitatea din Jilava. Planul Urbanistic Zonal reglementează construcția liniei 4 de metrou Lac Străuleşti – Gara Progresul – tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul.

Noua linie de metrou va tranzita sectoarele 1, 4 și 5 din Capitală, iar pe teritoriul comunei Jilava vor fi amplasate următoarele obiective: interstația Giurgiului – Gara Progresul, stația Gara Progresul, interstația Gara Progresul – depoul Progresul și depoul Progresul.

Potrivit proiectului, se va realiza și un Park&Ride, cu o capacitate de peste 180 de locuri de parcare. Trebuie să asigurăm o conexiune directă cu stația de metrou Progresul.

Avizarea documentației de urbanism pentru extinderea Magistralei de metrou M4 este un pas înainte spre un Ilfov mai conectat cu Capitala, spre un transport public mai rapid și mai puțin poluant. Mă bucur că lucrurile se mișcă în Ilfov.

Hubert Petru Ștefan Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov: ,,Dezvoltarea unui sistem de transport public integrat pentru regiunea București-Ilfov este imperativ necesară nu numai pentru a reduce congestia în trafic și a îmbunătăți conectivitatea teritorială, ci și pentru a reduce poluarea. Trebuie să gândim dezvoltarea Ilfovului și a regiunii noastre, îmbunătățind aspectele care, complementar, pot genera un nivel de trai mai ridicat. În cazul de față, avizarea documentației de urbanism pentru extinderea Magistralei de Metrou M4 este un pas înainte spre un Ilfov mai conectat cu Capitala, spre un transport public mai rapid și mai puțin poluant. Și mă bucur că lucrurile se mișcă în Ilfov”.

Obiectivele generale ale Magistralei de Metrou M4 sunt asigurarea unei conexiuni noi intermodale directe între două hub-uri de pasageri pe rețeaua centrală: Gara de Nord – principala Gară din București – și Gara Progresul, crescând astfel mobilitatea populației pe mijloace de transport prietenoase cu mediul, îmbunătățirea capabilității (capacități și fiabilității) transportului public urban, îmbunătățirea atractivității fizice și imaginii Bucureștiului și a zonei metropolitan, promovarea dezvoltării economice și îmbunătățirea calității mediului.

Juridic, terenurile pe care se va realiza investiția se află în domeniul public al statului în administrarea Companiei Naționale de Căi Ferate ”CFR” S.A., în domeniul public al comunei Jilava și în domeniul privat (persoane fizice și juridice).

Zona de amplasament a noii linii de metrou – Magistrala 4 Gara de Nord – Gara Progresul, se dezvoltă pe direcţia centru – sud a Capitalei, tranzitând sectoarele 1, 4 și 5, și zona de nord a Comunei Jilava.

Pe teritoriul Comunei Jilava sunt amplasate următoarele obiective: interstația Giurgiului – Gara Progresul, stația Gara Progresul, interstația Gara Progresul – depoul Progresul și depoul Progresul. Pe zona Județului Ilfov traseul analizat are o lungime de cca. 1.550 metri.

Proiectul propune și realizarea unui Park&Ride, astfel, în terminalul intermodal Progresul se realizează legătura dintre stația de metrou Progresul cu sistemul de transport STB printr-o parcare pentru autobuze, transportul CFR și transportul auto personal, fiind realizată o parcare supraterană la primul nivel pentru autoturisme, cu o capacitate de peste 180 locuri.

Sursa: Realitatea de Ilfov

Articolul precedentRomânia și alte țări din Uniunea Europeană cer o abordare unitară pentru temperarea creşterii preţurilor la energie
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Consumatorul vulnerabil, haos la Guvern

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau