Ciolacu: „Sub nicio formă nu vom avea un deficit mai mare de 6%”

  Premierul Marcel Ciolacu încearcă să liniștească apele și declară că România nu va ajunge la un deficit de 6% și spune că ne vom încadra în ținta de 4,4%. 

  ”Sub nicio formă nu vom avea un deficit mai mare de 6 %”, a mai arătat premierul, el precizând că, conform uzanțelor, el trebuie să fie cel puţin 0,5 % mai mic decât 6,2, cât a fost anul anterior.

  Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a avut o discuţie cu comisarul pe economie al Comisiei, asupra deficitului bugetar al României, măsurile fiscale şi cererea de plată numărul 4.

  ”Deja cererea de plată numărul 3 este 99 % depăşită, ca şi tot Re Power EU. Am întărit faptul că doresc foarte mult să finalizez legea pensiilor generale până la sfârşitul anului. (..) E un jalon îndeplinit în avans din cererea de plată numărul 4 dar cum un fundament foarte clar în ceea ce priveşte construcţia bugetară pe anul viitor, este evident că trendul a intrat în acest moment într-un trend descendent. Au fost surprinşi şi ei că o perioadă foarte lungă de timp nu s-a luat nicio măsură dar este bine că aceste măsuri, unele au efecte de la 1 noiembrie altele de la 1 ianuarie şi sperăm ca şi la pachet cu combaterea evaziunii dar şi cu reforma sistemului bugetar să fie suficiente pentru acest trend descrescător în care a intrat în acest moment România în ceea ce priveşte deficitul”, a precizat Ciolacu.

  Despre deficitul bugetar, premierul a arătat că încearcă să ne încadrăm în 4,4. ”Asta este ţinta asumată de către România, dar avem şi această discuţie că este posibil să depăşim acest deficit. Sub nicio formă nu vom avea un deficit mai mare de 6 % conform uzanţelor, el trebuie să fie cel puţin 0,5 % mai mic decât 6,2, cât a fost anul anterior”, a precizat Marcel Ciolacu.

  El a precizat că săptămâna viitoare ministrul finanţelor şi cu echipa tehnică şi cu echipa tehnică de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene vor mai avea o depalsare la Bruxelles, la Comisie. viewscnt

  Articolul precedentMăsurile fiscale, PROMULGATE de Klaus Iohannis! Care sunt noile taxe pentru români
  Articolul următorMoartea domnului Brillat-Savarin și ascensiunea lui Marcel Ciolacu