Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. În următoarea perioadă, poștașii vor aduce noile decizii de pensionare, însoțite de noile sume de pensie, a anunțat fostul ministru al Muncii, Marius Budăi.

Pensionarii vor găsi pe noile taloane de pensie informații precum numărul de puncte pe contributivitate, numărul de puncte de stabilitate și suma pensiei.

“Deja se tipăresc primele decizii pentru pensiile care au fost recalculate. Până la data de 1 septembrie, toți seniorii din România vor primi acasă noua decizie, astfel încât să se poată efectua plățile conform calendarului legal” a fostul ministru al Muncii la un post TV.

Primii pensionari care află cât iau la recalculare. La ce sume să se aștepte în plus: anunțul ministrului Muncii

Șeful Casei de Pensii a făcut anunţul aşteptat de milioane de pensionari. Formularele au fost trimise la Monitorul Oficial

Majorările vor fi semnificative, unele cazuri ajungând la 80-90%, în special pentru cei cu un stagiu mare de cotizare, între 35-40 de ani.

Pentru unii pensionari, recalcularea va aduce chiar o dublă majorare. Aceștia sunt cei care au avut venituri extraordinare, pentru care trebuie să depună actele doveditoare la casele de pensii și să solicite această recalculare.

Articolul precedentModificarea Legii RCA: șoferii români își doresc să aibă dreptul să întrebe unde își pot repara mașina!
Articolul următorIsraelul şi România au semnat un acord de furnizare de grâu în situaţii de urgenţă