Pensionarii vor primi chiar din această lună deciziile de recalculare în funcție de noua formulă din legea pensiilor. Oficialii au publicat și modelele deciziilor, iar oamenii vor vedea numărul total de puncte și detalii despre stagiile de cotizare. Dorina Barcari, expert în pensii, a avertizat însă în exclusivitate la Realitatea PLUS că din septembrie circa 1,6 milioane de oameni rămân cu pensiile înghețate. 

„În condițiile în care cuantumul rămâne înghețat, trebuie să se scadă de undeva și se va scădea una dintre aceste valori, suma punctajelor anuale va scădea și pentru cei care au lucrat în grupelor de muncă, deoarece dacă până acum se înmulțeau cu un procent, din momentul în care intră în vigoare legea se adaugă 0,5 pct la gr 1 și 0,25 în fiecare lună.

Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Pensionarii vor afla câți bani primesc în septembrie

Asta apare în situația în care, lucrând în grupele de muncă și cei care sunt mai vechi pensionați, pe legea 3, era posibil ca stagiul să fi fost mai mic iar la calculul pe stagiul complet, ei pierd”, a explicat Dorina Barcari, în exclusivitate la Realitatea Plus.

https://youtube.com/watch?v=oxE6v0k0DLk%3Fsi%3DA604UMCZRCNresXd

Articolul precedentIsraelul şi România au semnat un acord de furnizare de grâu în situaţii de urgenţă
Articolul următorCea mai mare despăgubire pentru locuință plătită anul trecut în România. Suma reprezintă un record al ultimilor ani