Topul celor mai comandate preparate culinare pe aplicațiile online (P)

În ultima perioadă, apetitul românilor pentru comenzile de mâncare a crescut considerabil. Deși peste 65% dintre solicitări aparțin tinerilor, respectiv celor aflați în intervalul de vârstă între 25 și 35 de ani, piața de food ordering online îi atrage și pe cei mai în vârstă, care preferă să-și petreacă timpul altfel decât gătind. Cele mai comandate preparate culinare fac parte preponderent din bucătăria internațională, însă și mâncărurile tradiționale rămân la loc de cinste. Iată ce se regăsește cel mai des în meniul aflat la un click distanță al românilor:

Pizza

Cu siguranță nu este nici o surpriză pentru nimeni că pizza se află pe primul loc în topul celor mai comandate preparate culinare prin intermediul aplicațiilor online. Bucătăria italiană este foarte apreciată la noi în țară, iar pizza este preparatul minune pe care îl românii îl comandă atât pentru masa de prânz, la birou, cât și seara sau în weekend, atunci când nu vor să iasă din casă, nici să gătească. Pizza este soluția salvatoare și în cazul evenimentelor importante, cum ar fi o zi onomastică sau zi de naștere, dar și preparatul cel mai ușor de comandat atunci când ai musafiri.

Paste

Rămânem la bucătăria italiană, deoarece pastele sunt, la fel ca și pizza, adorate de români. Chiar dacă se pot prepara foarte ușor în bucătăria proprie, foarte multe persoane aleg să-și comande prin aplicațiile online pastele favorite.

Burgeri

Regele necontestat al preparatelor de tip fast-food, burgerul se află și el pe lista preferințelor. Considerat în America o adevărată comoară națională, acest produs culinar îi atrage la noi mai mult pe tineri. Milenialii comandă online de la McDonald’s cheeseburger sau hamburger, dar și meniuri complete care să includă și garnituri ori diverse băuturi răcoritoare, pe lângă delicioșii burgeri.

Pachețele de primăvară

Specialitățile chinezești câștigă teren în fața altor preparate tradiționale consacrate. Pachețelele de primăvară, un preparat culinar pe care-l găsim în bucătăria din Asia, sunt printre cele mai apreciate aperitive. Fragede, crocante și aromate, acestea pot fi servite cu sosuri, ca gustare rapidă sau ca aperitiv cald.

Noodles

Tot din bucătăria chinezească românii apreciază foarte mult celebrii tăiței noodles. Simpli, condimentați, cu sos de soia sau cu alte tipuri de sosuri și adaosuri de carne, legume ori ciuperci, aceștia constituie masa perfectă pentru orice moment al zilei. Tăițeii sunt un aliment de bază în multe culturi și nu lipsesc nici din preparatele noastre tradiționale, însă când vorbim de comenzi pe aplicațiile online, cel mai des sunt solicitați noodles chinezești.

Ciorbă de văcuță

Dacă tinerii apreciază foarte mult bucătăria internațională, cei mai în vârstă optează și pentru mâncăruri românești atunci când dau comenzi online. Ciorbele nu lipsesc din meniul celor care știu că o masă nu este completă și fără o supă gustoasă. Cel mai des este solicitată ciorba de văcuță, unul dintre preparatele clasice adorate de toți românii.

Ceafă de porc cu cartofi prăjiți

În categoria fripturilor standard regăsim ceafa de porc cu garnitură de cartofi prăjiți. Apetitul românilor pentru preparatele la grătar este de necontestat, așa că nu ne surprinde ca o astfel de mâncare să fie comandată online pentru acasă sau chiar și la serviciu.

Mici

Mititeii la grătar sunt și ei căutați de românii care se bucură că-și pot savura oricând preparatul preferat, în confortul propriei case și fără prea mult efort. Cu toate că micii noștri se aseamănă cu alte produse din carne tocată din Balcanii de Vest sau cu unele produse bulgărești, turcești sau grecești, varianta românească rămâne preferata tuturor, chiar și pentru comenzi online.

Prăjituri

Nici desertul nu face notă discordantă când vorbim despre comenzi pe aplicațiile online. Plăcinta cu vișine, eclerele și gogoșile sunt dulciurile solicitate frecvent de cei care fie nu au timp să facă prăjituri, fie socotesc că este vorba de rețete prea complicate.

Trăim într-o lume dinamică și mereu în schimbare. Deși hrana îi este absolut necesară oricărei persoane, timpul este tot mai limitat, astfel că aplicațiile de food ordering online sunt de un real folos tuturor celor care nu au când să gătească pentru ei sau pentru cei dragi. 

Articolul precedentOamenii de afaceri italieni din România cer un ”coridor verde pentru industrie” între cele 2 țări, în contextul restricțiilor COVID
Articolul următorBăncile din UE pot supravieţui impactului crizei provocate de pandemie