Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă încălcare a regulilor de concurenţă pe piaţa de distribuţie a jocurilor video pentru console PlayStation. Este vizată compania Sony Interactive Entertainment Europe Limited şi subsidiarele sale.

”Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă încălcare a regulilor de concurenţă de către Sony Interactive Entertainment Europe Limited şi subsidiarele sale, Sony Interactive Entertainment Network Europe Limited şi Sony Interactive Entertainment Direct Europe Limited – denumite împreună Sony – pe piaţa de distribuţie a jocurilor video pentru console PlayStation.

Autoritatea de concurenţă are indicii că Sony ar fi abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţa consolelor de jocuri video atât prin vânzarea online a jocurilor video compatibile cu consolele PlayStation, exclusiv, prin intermediul platformei PlayStation Store, cât şi prin interzicerea comercializării codurilor de activare pentru jocuri video compatibile cu consolele PlayStation de către distribuitorii concurenţi”, anunţă autoritatea de concurenţă, conform news.ro.

Consiliului Concurenței: S-ar fi redus opţiunile de achiziţie a jocurilor video

Prin aceste practici, s-ar fi redus opţiunile de achiziţie a jocurilor video compatibile PlayStation, ceea ce ar fi dus la creşterea preţurilor pentru jocurile video pentru acest tip de console. Un alt afect al acestor practici îl reprezintă şi descurajarea studiourilor din România de a dezvolta jocuri video compatibile cu PlayStation.

Consolele marca PlayStation ale lui Sony sunt preferate de jucătorii români, potrivit informaţiilor publice, în România existând aproximativ 1,3 milioane de utilizatori de jocuri video pe console şi 127 de studiouri de dezvoltare a jocurilor video care ar fi afectate de această posibilă practică anticoncurenţială a Sony.

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii la sediile Sony din Europa

În cadrul acestei investigaţii, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii la sediile Sony din Europa pentru a strânge informaţii şi probe.

Inspecţiile sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate. Efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor.

Articolul precedentCOTAR: Avem soluția pentru salariile profesorilor: se poate opri evaziunea fiscală din asigurări!
Articolul următorWizz Air suspendă 12 rute din România, pe toate cele 4 mari aeroporturi. De când intră în vigoare decizia?