Asociația patronală ce reprezintă mediul de afaceri italian din România solicită în mod direct Ministrului italian al Sănătății modificarea urgentă a decretului ministerial din 24 iulie, pentru a face posibilă intrarea în peninsulă a tuturor antreprenorilor, managerilor şi personalului tehnic ce operează între cele 2 țări fără a fi obligați să intre în carantină.

În schimb, Confindustria România propune obligația tuturor de a prezenta testul pentru Covid-19 (test molecular negativ), efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Italia.

„Este necesară înființarea urgentă a unui permanent şi flexibil “Coridor verde pentru industrie” între Italia şi România, care să poată fi adaptat din punct de vedere al normelor, pas cu pas, în funcție de gravitatea cu care va evolua sau nu epidemia. Interacțiunea economică dintre cele două țări şi sectoarele de producție aferente nu pot fi private de deplasarea continuă a personalului strategic pentru activitatea întreprinderilor, cum sunt antreprenorii, managerii şi personalul tehnic. Recenta ştire care anunța că un grup de sportivi italieni blocați la Sibiu se pot reîntoarce în Italia fără obligația de carantină, demonstrează că Guvernul italian este disponibil să evalueze cazuri specifice, adoptând desigur măsuri alternative care să garanteze sănătatea publică. Din acest motiv, suntem siguri că Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, va asculta cu mare responsabilitate solicitarea noastră logică de a adopta măsuri flexibile necesare pentru înlocuirea obligației de a intra în carantină cu testul preventiv de efectuat înainte de intrarea în Italia.

Nu mai dorim să pierdem timp şi să ne jucăm cu interpretările legislative ale unor norme şi decrete, sunt necesare reguli clare, univoce, care să poată fi utilizate şi respectate de oricine,” a afirmat preşedintele Confindustria România, Giulio Bertola, în scrisoare adresată oficialităților italiene.

 

 

Articolul precedent„Legile Puterii” Florin Cîțu: Alocațiile vor fi majorate cu un procent “în jurul a 15%”
Articolul următorTopul celor mai comandate preparate culinare pe aplicațiile online (P)