Agravarea crizei COVID în Statele Unite și restricţiile menite să stopeze răspândirea pandemiei încep să afecteze redresarea economiei. Anunțul vine de la preşedintele Rezervei Federale a SUA, cea mai puternică bancă centrală din lume. 

„Vedem în ultimele săptămâni semne că o creştere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi măsurile menite să controleze pandemia încep să afecteze redresarea economiei”, a afirmat Jerome Powell, în ședința de politică monetară, susținută în sistem de videoconferință, potrivit BBC, citat de Agerpres.

„După declinul semnificativ, activitatea economică şi piaţa forţei de muncă s-au redresat uşor în ultimele luni, dar rămân mult sub nivelul de la începutul anului”, se arată în comunicatul publicat la finalul reuniunii de politică monetară.

Toţi membrii FOMC au votat în favoarea menținerii dobânzii de politică monetară în intervalul 0% – 0,25%, la care a fost fixată de la mijlocul lunii martie, când efectele pandemiei au început să se simtă asupra economiei americane.

În paralel, Rezerva Federală va cumpăra, lunar, titluri de trezorerie şi obligațiuni ipotecare, în valoare de minim 120 de miliarde de dolari, pentru a sprijini pieţele financiare.

Articolul precedentAnaliză la Cluj-Napoca – dinamica economiei pre-pandemie și impactul pandemiei COVID-19 asupra economiei locale
Articolul următorRata șomajului în iunie, numărul românilor fără loc de muncă se apropie de o jumătate de milion