Premierul Florin Cîțu, anunț de ultimă oră pentru firme. Ce se va schimba din septembrie

Premierul Florin Cîțu a anunțat, luni, că din septembrie 2021, agenții economici vor putea utiliza un sistem de facturare electronică pentru a încărca, stoca și descărca facturile, în relația cu instituțiile publice. Este vorba, deocamdată, de un program pilot, în condițiile în care premierul a anunțat, în primăvară, că și-ar dori ca până la sfârșitul anului sistemul să fie complet funcțional. 

„Așa cum am promis, introducem facturarea electronică între firme.
Din septembrie 2021, agenții economici vor utiliza un sistem de facturare electronică pentru a încărca, stoca și descărca facturile pe care le emit, în relația cu instituțiile publice.
Măsura va fi implementată de Ministerul Finanțelor, prin Centrul Național pentru Informații Financiare, în cadrul unui program pilot.
Este prima etapă de dezvoltare a sistemului informatic de facturare electronică care urmează sa fie generalizată in relațiile dintre toți operatorii economici.
Implementarea sistemului obligatoriu de facturare electronică, atât între agenții economici și instituțiile publice, cât și in relațiile dintre agenții economici va însemna:
➢ eficiență și predictibilitate în cheltuirea banilor de către instituțiile publice;
➢ creșterea veniturilor colectate la bugetul național.
Odată cu operaționalizarea sistemului de facturare electronică în domeniul achizițiilor publice, România se aliniază standardelor europene din domeniu”, a scris Florin Cițu.
Postarea a stârnit un val de comentarii negative, multe dintre fărăl egătură directă cu subiectul. Un cititor i-a atras însă atenția că, ÎN 2 FRAZE CONSECUTIVE, sunt transmise mesaje aparent contradictorii. „Deci este între firme sau este pentru achizițiile publice? Poate îi puneți pe cei care scriu pe pagină să se documenteze mai temeinic, zic.”
Potrivit unei declarații din primăvară a lui Florin Cîțu, acesta și-ar dori ca sistemul e-facturare să fie integral funcțional până la sfârșitul anului.

 

Articolul precedentMugur Isărescu atacă Ministerul Finanțelor din cauza împrumuturilor
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL. Ani pentru bani! ANAF nu recuperează prejudiciile