Guvernul a adoptat, luni, în formă finală, ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Programului IMM Invest. Principala modificare se referă la majorarea plafonului de garanţii de la 15 miliarde de lei la 20 de miliarde de lei.

De asemenea, perioada ajutorului de stat sub forma dobânzii subvenţionate 100% în cadrul acestor credite pentru capital de lucru şi investiţii a fost modificată la o perioadă standard pentru toţi beneficiarii, respectiv opt luni de la data acordării creditului, a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului.

Pe de alăt parte, însă, potrivit ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a fost eliminată cerinţa prin care beneficiarii programului se obligau să nu disponibilizeze personalul existent până la data de 31 decembrie.

Premierul a solicitat ca actul normativ să fie publicat în Monitorul Oficial în regim de urgenţă.

La data de 3 augus, în cadrul Programului IMM INVEST România au fost acordate credite în valoare de 11,18 miliarde de lei unui număr de 13.220 beneficiari, cu o garanţie a statului în valoare de 9,61 miliarde de lei, potrivit unei analize Radio Europa Liberă.

IMM Invest este cel mai amplu program de susţinere a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România, demarat în ultimii 30 de ani.

Articolul precedentEfectele pandemiei asupra economiei
Articolul următorANAF a introdus serviciul de programare online pentru contribuabili

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau