Legea prin care a urma să fie interzisă instalarea de centrale individuale în majoritatea locuințelor noi ar urma să fie prezentată săptămâna viitoare în guvern, într-o primă formă. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a declarat, la Europa FM că „dacă acest lucru se susține și la nivelul coaliției, putem să intrăm pe un circuit de avizare”.

Centralele de apartament existente nu pot fi afectate de nicio reglementare legală și nici retroactiv nu se mai poate face mai nimic sau este foarte greu să revenim la sisteme centralizate acolo unde toți s-au debranșat și fiecare apartament are propria centrală”, a explicat ministrul Mediului.

„Eu cred că schimbarea va fi lină și îngrijorările nu sunt fundamentate pentru că sunt foarte multe blocuri unde se folosesc aceste tehnologii de centrală la comun la nivel de scară sau bloc”, a mai afirmat Barna.

Potrivit calculelor făcute de specialiști și dezvoltatori imobiliar, introducerea obligativității centralelor de bloc în locul celor de apartament în clădirile noi ar duce la scumpirea cu câteva mii de euro a locuinței.

Articolul precedentPrețurile CARBURANȚILOR au explodat. Un plin s-a scumpit cu până la 30 de bani într-o lună
Articolul următorCulisele Statului Paralel | Locurile de muncă la stat, suplimentate masiv – VIDEO