Prețurile benzinei și motorinei au atins un maxim istoric pentru România. În doar două săptămâni, un plin s-a scumpit cu 25 până la 30 de lei, iar analiștii economici preconizează că, în doar câteva luni, chiar și cel mai ieftin sortiment de benzină va ajunge la 7 lei pe litru. 

Românii simt puternic creșterea prețului la carburanți, scumpire care a început încă din prima lună a anului. Astfel, benzina și motorina au atins valori record la prețul pe litru în țara noastră, potrivit Realitatea Plus.

De exemplu, la stația de carburanți din centrul Bucureștiului, un litru de benzină costă, în medie, 6,90 lei. În schimb, un litru de motorină costă în momentul de față 6,72 lei. La  gama carburanților premium prețul a trecut de 7 lei.

Dacă anul trecut tarifele la benzină și motorină nu depășeau 5 lei, acum prețurile sunt mai mari cu aproximativ 40%. Românii sunt nevoiți să scoată din buzunar mult mai mult pentru un plin.

Specialiștii în domeniu le recomandă românilor să alimenteze din stațiile de carburanți de la periferia orașului, acolo unde un litru de benzină și de motorină poate să fie mai ieftin și cu 15 bani 6:50

Chiar și așa, tarifele diferă de la o stație de carburanți la alta, iar specialiștii în domeniu trag un semnal de alarmă și spun că ne putem aștepta și la alte majorări în următoarea perioadă.

 

Articolul precedentDan Vîlceanu: „Avem nevoie de o lege nouă a pensiilor pentru eliminarea inechităţilor” – Va renegocia România PNRR?
Articolul următorLegea care INTERZICE centrale individuale este aproape gata. Cine scapă de interdicție