Topul profiturilor: producția de energie, construcțiile și IT-ul

Bucureștiul și județele Ilfov și Cluj sunt zonele cu cele mai mari profituri ale companiilor, arată datele de la Oficiul Național al Registruluiui Comerțului, solicitate de Economedia. Clasamentul ia în calcul rezultatele financiare de anul trecut.

Producția de energie aduce cele mai mari cifre în capitală, construcțiile generează cei mai mulți bani în Ilfov, Clujul e ridicat de IT, Timișul depinde de industria auto, iar Constanța tot de companiile din energie.

Top după profit 2022

Municipiul București – 105 miliarde lei

Ilfov – 14 miliarde lei

Cluj – 13 miliarde lei

Timiș – 9 miliarde lei

Constanța – 8,9 miliarde lei

Prahova – 7,2 miliarde lei

Bacău – 7 miliarde lei

Sibiu – 6,6 miliarde lei

Brașov – 6,3 miliarde lei

Argeș – 5,5 miliarde lei

Bucureștiul conduce în clasamentul profiturilor, iar din total de 105 miliarde de lei, aproape un sfert (21,7 miliarde) a fost generat de sectorul energetic, în situația în care toate marile companii din domeniu au sediul central în București

După București se clasează Ilfov, unde companiile au înregistrat un profit total net de doar 14 miliarde de lei. 

Pe podium se clasează și Clujul, unde companiile au acumulat împreuna un profit net de 13 miliarde lei, afaceri de 107 miliarde lei și 207.000 de angajați, arată datele Economedia.

 

Articolul precedentOMV ar putea fi suprataxată și în Austria. Guvernul de la Viena, speriat de reacția austriecilor de rând
Articolul următorȘeful Carrefour evocă un „tsunami”. Consumatorii nu își mai permit produse esențiale