Tichete educaționale: 500 de lei de la stat pentru elevi

Sute de mii de elevi din România vor primi bani de la stat în noul an școlar 2023-2024. Bugetul alocat este de 120.000.000 de euro și se întinde pe o perioadă de 4 ani școlari.

Peste 300.000 de elevi din medii defavorizate vor beneficia de un sprijin financiar din partea statului la începutul acestui an. Acești bani vor fi distribuiți sub forma unor tichete educaționale în valoare de 500 de lei fiecare, care pot fi folosite pentru achiziționarea de rechizite școlare și îmbrăcăminte.

Alocarea bugetară destinată susținerii copiilor din familii dezavantajate prin intermediul tichetelor sociale electronice în cadrul Programului Incluziune și Demnitate Socială este de aproximativ 120.000.000 de euro pe o perioadă de patru ani școlari, cuprinși între 2023 și 2027.

Ajutorul financiar în cuantum de 500 de lei va fi acordat, așa cum s-a întâmplat și până acum, într-o singură tranșă pe parcursul fiecărui an școlar și poate fi utilizat pentru cumpărarea de rechizite școlare și îmbrăcăminte.

Această inițiativă are ca grup țintă aproximativ 300.000 de preșcolari și elevi provenind din medii vulnerabile, care sunt înregistrați la unitățile de învățământ din ciclul primar și gimnazial.

Articolul precedentMinistrul Adrian Câciu anunță o cifră record pentru fondurile europene: România ajunge la 88% absorbție în septembrie
Articolul următorRevine sistemul sticla înapoi contra garanție. Când ar urma să intre în vigoare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau