Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat că absorbția fondurilor europene atinge 88 la sută la sfârșitul lunii septembrie.

Absorbţia fondurilor europene este, în prezent, de 84% şi va ajunge la 88%, la finele lunii septembrie, a declarat, marţi, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, la audierile din Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor.

„O să fiu succint, evident, vă transmit şi datele tehnice pe fiecare program. Absorbţia era la 76%, acum este 84%. Cu ceea ce am ‘în casă’, în sensul de declaraţie de cheltuieli care trebuie trimise la Comisie, de 1,5 miliarde, ajungem la 88%, la finalul lunii septembrie, să fie returnaţi banii de către Comisie. Încă o dată, obiectivul pe care l-am fixat şi prin ordin de ministru este ca 94% să avem gradul de absorbţie la final de an, dar plăţi către beneficiari, şi asta e foarte important, pentru că până la urmă eligibilitatea se face pe cheltuieli efectuate la 31 decembrie, să fie 110%. De ce fac 110%? Pentru că avem şi proiecte care au asupra lor suspiciuni de fraudă, de nereguli sau pot comporta alte suspiciuni în cadrul auditării acestor cheltuieli, atât de către Autoritatea de Certificare şi Plată, dar şi de către Autoritatea de Audit a României. Atunci, pentru a avea această rezervă, plăţile către beneficiari la 31 decembrie trebuie să fie de 110% şi vorbesc per total programe, evident, în interiorul axelor”, a spus ministrul Adrian Câciu, citat de agerpres.ro.

Articolul precedentCreste salariul minim. Câți bani în plus vor intra în buzunarele românilor?
Articolul următorTichete educaționale: 500 de lei de la stat pentru elevi