Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară a fost reclamată la DNA, pentru că ar fi protejat interesele asigurătorilor RCA rău-platnici în defavoarea clienților. Denunțul a venit chiar din partea unui angajat al instituției.

În reclamația depusă pe 11 ianuarie, conducerea ASF este acuzată de un posibil abuz în serviciu prin omisiunea nejustificată de a lua măsurile de control și sancționare a unor asigurători RCA rău platnici, în ciuda miilor de reclamații făcute împotriva lor de către clienți păgubiții.

Angajatul ASF care a făcut denunțul sugerează reclamațiile împotriva unor asigurători ar fi „păstrate la sertar”, fără a fi luate măsuri de corecție.

Reprezentanții ASF neagă acuzațiile și spun că în ultima perioadă au fost date sancțiuni usturătoare.

„Noi dam curs fiecarei petitii pe care urmarim sa vedem care este cauza si in ce masura petentul poate gasi o cale de rezolvare. Chiar in toamna anului 2020, autoritatea a sanctionat cu niste amenzi rasunatoare niste companii din piata asupra carora autoritatea a ajuns la concluzia ca, in urma verificarilor efectuate, neregulile impuneau aceste sanctiuni”, a declarat Daniel Apostol, purtatorul de cuvant al Autoritatii de Supraveghere Financiara.

„Este adevarat ca s-a solicitat DIICOT daca exista speculatii cu privire la incalcarea legii, atunci un organ competent al statului sa infirme sau sa confirme acest lucru”, a mai spus Apostol.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este condusă de Nicu Marcu, numit de Parlament în iunie anul trecut. El a demarat o reorganizare a instituției care arbitrează trei piețe cu cifră de afaceri de miliarde de euro: asigurările, piața bursieră și pensiile private.
Articolul precedentVirgil Popescu: Nu există motive pentru scumpirea gazelor
Articolul următorAlertă CERT-RO pentru românii care plătesc facturile online – Cum să nu cădeți victimele hackerilor