PSD-iștii se ceartă ca la grădiniță, spitalele plâng după bani

„Doamna educatoare, ia uitați la Corina, aruncă plastilina pe jos!”. „Ba nu-i adevărat, doamnă, Darius aruncă plastilina și dă vina pe mine!”.

Cu toții am asistat la astfel de certuri pe vremea când eram la grădiniță. Asistăm și acum, dar cei care se acuză unul pe altul nu sunt copii preșcolari, ci oameni politici, ciondăneala nu se petrece într-o sală de clasă, ci pe rețeaua de socializare Facebook, iar pe post de „doamna edcatoare” se află opinia publică, solicitată să decidă cine a fost cuminte și cine a făcut mizerie pe jos.

Darius se mai numește și Vâlcov și activează pe post de consilier al premierului Viorica Dăncilă, iar pe Corina o mai cheamă și Crețu și deține funcția de comisar european pentru politici regionale.

Tema răfuielii – trei noi spitale, din Iași, Cluj și Craiova, care așteaptă finanțare de la Comisia Europeană. Darius zice că programul de alocare a fondurilor nu e realist, Corina ripostează că Guvernul României nu a manifestat suficientă coerență.

Pe cetățenii din cele trei mari orașe și pe români în general îi interesează prea puțin cine are dreptate, Vâlcov sau Crețu.

Ne sare în ochi însă această modalitate ciudată de comunicare. Amândoi politicienii implicați fac parte din familia aceluiași PSD, partid aflat la cârma Executivului.

Suntem în 2018, s-au inventat telefonul, mailul, serviciile de messenger. Actul guvernării trebuie să fie rodul unui efort comun. E firesc să apară divergențe, dar acestea se rezolvă în cadrul echipei, unde se spun toate părerile, pro și contra, se analizează toate problemele și abia apoi echipa iese în public cu un punct de vedere comun.

Dar se pare că în PSD forța de grup pălește în fața vedetismelor.

„Asta, ca să înțelegem exact cum stau lucrurile!” – își încheie Darius postarea, triumfător, iar Corina se declară „mâhnită că discuţiile despre un obiectiv atât de important se duc într-o zonă a speculaţiilor şi disputelor”.

Acești funcționari de rang înalt trăiesc într-o altă realitate, cu impresia că românul de rând nu are altă treabă decât să-i aplaude când „punctează decisiv” ori să rezoneze cu sentimentele lor rănite, când îi lovește câte o „mâhnire”.

Citiți și: Trei noi spitale așteaptă finanțare, Vâlcov și Crețu se ceartă pe Facebook

Articolul precedentCompania aviatică a unui mare de pilot de Formula 1 va opera de la 28 oct, în regim low-cost, zboruri directe spre Viena
Articolul următor– REVISTA PRESEI – Guvernatorul Băncii Austriei: Vă mai trebuie o generaţie de 30 ani să ne ajungeţi

Comments are closed.