Chiar dacă se plâng că este o piață dificilă, iar falimentele au fost pe bandă rulantă, în ultimii ani, cei din asigurări o duc foarte bine. Au avut profituri istorice de 773 milioane de lei în 2022, dublu faţă de anul 2021 şi de 12 ori mai mare faţă de 2020.

Atât pe zona asigurărilor generale, cât şi pe zona asigurărilor de viaţă, companiile de asigurări au fost în 2022 mai profitabile ca niciodată. Pe zona asigurărilor generale, profitul a crescut cu 83%, până la 526,9 mil. lei, în timp ce pe zona asigurărilor de viaţă profitul a crescut cu 12% în 2022, până la 199,2 mil. lei. În total, la nivelul pieţei asigurărilor profitul net cumulat a fost de 814,6 mil. lei, din care s-a scăzut pierderea netă înregistrată de anumite companii cumulat la nivelul pieţei de 41,5 mil. lei. În ultimii 7 ani profitul net al pieţei asigurărilor s-a triplat.

Asigurătorii au ajuns anul trecut la un maxim istoric al profitului net total, de 773 mil lei, dublu faţă de anul 2021 şi de mai bine de 12 ori mai mare comparativ cu anul 2020, potrivit informaţiilor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în raportul privind evoluţia pieţei asigurărilor în primul trimestru (T1) din 2023. În ceea ce priveşte rezultatul net financiar al întregii pieţe, datele referitoare la rezultatele financiare ale societăţii Euroins România, aflată acum în procedură de faliment, nu au fost incluse.

Per total, la nivelul pieţei asigurărilor profitul net cumulat a fost de 814,6 mil. lei din care s-a scăzut pierderea netă înregistrată de anumite companii cumulat la nivelul pieţei de 41,5 mil. lei, scrie zf.ro

Articolul precedentLovitura pregătită de guvern pentru toți românii. Se discută scumpirea GIGACALORIEI?
Articolul următorE jale în Turcia. Taxele pentru benzină și motorină s-au dublat, tarifele la pompă au sărit în aer