Previziuni economice 2021. Un euro, aproape 5 lei, rata inflației – 2,6%

Un euro cotat la aproape 5 lei, o rată a inflației în creștere și un climat economic mai degrabă nefavorabil cel puțin până la sfârșitul anului. Acestea sunt estimările economice ale membrilor CFA România pentru perioada ianuarie 2021 – ianuarie 2022. 

Pe un orizont de timp de șase luni, cotația medie anticipată a euro este de 4,93 lei, iar pe un an anticiparea este de 4,98 lei, potrvit unui comunicat CFA România. Pe ansamblu, peste 85% dintre cei chestionați au opinat că moneda națională se va devaloriza în următoarele 12 luni.

Pe de altă parte, estimarea privind evoluția inflației este că aceasta va crește, valorarea medie fiind 2,64%.

Mai mult de jumătate dintre analiști au estimat că impactul economic al criziei COVID se va resimți puternic până în ultimul trimestru al anului.

În privința principalilor indicatori macroeconomici, valoarea medie a estimării privind deficitul bugetar este de 6,9% din PIB, iar creșterea medie a Produsului Intern Brut este de 3,3%.

CFA Society Romania este una dintre cele mai importante organizații profesionale locale care reunește profesioniști din domeniul bancar, al investițiilor, asigurări, capitaluri private, fonduri de pensii și alte domenii investiționale.
Articolul precedentPodul peste Dunăre ce leagă Brăila de Tulcea este în grafic
Articolul următorSuedia suspendă plățile pentru vaccinul Pfizer și cere explicații privind numărul de doze